solid separator
dashed separator
dashed separator

8000 Székesfehérvár, Superker Elektro Centrum

 

A 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás 2008-ban döntött a telephelyének bővítéséről. A megrendelői igény az volt, hogy építsünk a meglévő telephelyen és a szomszédos telken egy nagyobb impozáns üzletet, de úgy, hogy az üzlet teljes kapacitáson működjön az építés során.

Hosszas tervezés és előkészítés után végül az épület 2 ütemben készült, az első ütemben elkészült az új épület első fele a szomszédos telken, ahova az üzlet átköltözhetett. Ez után került sor a régi épület részleges elbontására, az új épületrész építésére és az egységes homlokzat kialakítására. Büszkék vagyunk arra, hogy az építészeti és tartószerkezeti organizációval egy építészetileg egységes épületet hoztunk létre, annak ellenére, hogy egyetlen napig sem szünetelt az áruház forgalma.

További érdekesség, hogy bár az épület alapvetően falas rendszerű, a meglévő hátsó traktusa acélszerkezetű emeletráépítést kapott, ezzel is csökkentve a plusz szint okozta terhelést a falakon,és gyorsítva a kivitelezést.

« Vissza

Beruházó: Superker Elektro Centrum Kft
Építészet: Art N' Bau
Statikus tervező: Árva Péter
Időpont: 2008-2011
Funkció: kereskedelem
Feladat: teljes statika
Anyag: falazat, vasbeton, acél
Méret: 1800 m2

dashed separator

Superker Elektro Centrum, 8000 Székesfehérvár

« Back

Investor: Superker Elektro Centrum Kft
Architecture: Art N' Bau
Structural design: P. Árva
Date: 2008-2011
Sector: retail
Work: complete structural design
Material: masonry, reinforced concrete, steel
Size: 1800 sqm

solid separator